Choď na obsah Choď na menu
 


Prečo Zmena zdola

 

Za dvadsať rokov po revolúcii vidíme, že súčasný spôsob riadenia komunálnej politiky v Bratislave prináša zhoršenie kvality života občanov, zdravého životného prostredia a kultúrnosti. Myslíme si, že dôvodom tohto neželaného stavu je nezodpovedná politika tradičných strán, nominovanie poslancov bez následnej zodpovednosti, netransparentné riadenie mesta v personálnej, ekonomickej a stavebnej oblasti.

Bratislava stratila „dušu mesta“, a napriek tomu politické strany nominujú opäť skoro tých istých poslancov a politikov bez akejkoľvek sebareflexie a spätnej väzby. Nemenej závažný problém je aj závislosť politických strán a komunálnych politikov od financií developerov a záujmových skupín. Následne je možné vystopovať „zvláštne“ hlasovania poslancov v záujme týchto skupín a nie občanov mesta.

 

Iniciatíva Zmena zdola prichádza s úplne novým konceptom. Zmena zdola prináša kandidátov na poslancov z radov aktívnych občanov, ktorí svojou bezúhonnou a dobrovoľnou prácou počas minulých rokov dokázali, že im Bratislava leží na srdci. Záleží im ako mesto vyzerá, ako žijú obyčajní občania, záleží im na kvalite života a životného prostredia, záleží im na verejnosti a verejných priestoroch.

 

Zmena zdola ponúka občiansku angažovanosť, ponúka transparentnosť a fair play, ponúka prirodzené zlepšenia v meste tak ako ich poznáme z iných metropol Európy.

Zmena zdola nie je závislá na financiách „darcov“ a finančných skupín, preto dokáže garantovať výsledok tak ako si ho zaumienila.

Zmena zdola ponúka projekty ktoré potrebuje toto mesto a občania, aby sa tu začali všetci cítiť dobre, nielen bohatí politici, poslanci a finančníci.

Zmena zdola už mnohé aj dokázala z toho čo hlása v programe ( na rozdiel od väčšiny kandidátov na poslancov) a to je garancia do budúcnosti.         

 Program Zmena zdola

 Zoznam kandidátov Zmena zdola

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.